Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

V neděli startuje krajská liga mužů

26.09.2018 | Dušan Přikryl

V neděli 30.září startuje krajská liga a pro Spartak hodně atraktivně, poněvadž zajíždí k derby do sousední Litomyšle. Je proto nejvyšší čas na nejčastější dotazy, které dostáváme:   

Jak hodnotíte přípravné období?
Červen patřil tradičně letní přípravě, které se ujal Lukáš Pilař, za což mu děkuji. Stal se tak kondičním trenérem a asistentem pro novou sezónu. Velký přínos vidím v tom, že se obnovila parta kluků, kteří se pak scházeli často i o prázdninách. Do kabiny se postupně zapracovávali noví hráči a přípravné zápasy byly věnovány hlavně jejich testování.

Vedení klubu se rozhodlo po minulé sezoně odvolat stávající trenéry. Jak těžké bylo sehnat kvalitní náhradu na trenérský post? 
Vedení klubu trenéry neodvolalo. Pan Brázda se sám rozhodl, že v Chocni pokračovat nechce a vrátí se do Chrudimi k týmu juniorů. Dále musím říct, že sehnat kvalitního trenéra je opravdu velký problém. Většina oslovených po krátké době nabídku odmítla a to z různých důvodů. Trocha naděje svitla v srpnu, kdy jsme byli v jednání s panem Pulpánem, který se ale rozhodl přijmout roli trenéra v Nové Pace. Nakonec výzvu přijal pan Martin Kubát. 

Představte fanouškům v krátkosti osobu nového trenéra. 
Osobně pana Kubáta neznám. Jednání bylo z časových důvodů velice rychlé, nicméně zdá se, že máme na chod týmu stejný názor. 

V kádru nezůstal po minulé sezóně kámen na kameni. Jak hodnotíte příchody a odchody z hráčského kádru?  
Je to tak. Dostali jsme se do složité situace, protože řada hráčů v Chocni skončila, i když po sezóně proběhly osobní pohovory s každým hráčem a vedení projevilo o všechny zájem. Ovšem v průběhu května už bylo jasné, že je třeba kádr dost výrazně doplnit. Proto se do této chvíle dostalo na soupisku 10 nových jmen. Jejich představení má na starosti redakce webu a na rozhovorech se již pracuje. 

Je již kádr pro novou sezónu uzavřen nebo ještě dojde k zužování kádru? 
V podstatě ano. Samozřejmě jednání s novými hráči probíhají i nadále. Co se týče zužování kádru, tak není vyloučeno, že si někteří hráči zahrají i za „B“ tým. 

Představte v krátkosti nová jména na soupisce. 
Na soupisku se dostali gólman Koutský, junior Valenta, obránci Jankovský a Vápeník, útočníci Bednář, Černý, Mäki, Skotar, Syrovec, Vantuch a Zobač. Ve hře je ještě pardubický útočník Petrus. Jednotliví hráči budou na webu klubu představeni ve formě rozhovorů. 

Na jaké hráče se naopak už choceňský fanoušek nemůže těšit? 
Na gólmany Josku a Janského, na obránce Dvořáka, Marka, Vacka, Turčániho a útočníky Krále, Krejzu, Kopečného, Pochobradského a Solničku. Dále na hostování zůstává Filip Sajdl. 

Litujete odchodu některého z hráčů?
Každý odchod hráče je více či méně zásahem do chodu klubu, týmu, kabiny. Je otázkou, zda pozitivním nebo negativním. Nikomu vedení klubu v jeho rozhodnutí nijak nebránilo. Přestupní či hostovací řád je v tomto dost benevolentní, čehož je důkazem každoroční pohyb hráčů napříč krajskou ligou. 

Novou jedničkou týmu by se měl stát zkušený ex-pardubický brankář Koutský. Co si od tohoto kroku slibujete a jak těžké bylo dostat ho do kádru Spartaku? 
Brankář Koutský je bezesporu největší posilou pro nadcházející sezónu v týmu Spartaku. Věříme, že své dlouholeté domácí i zahraniční zkušenosti zúročí v krajské lize a bude týmu oporou. Jednání s ním probíhala už v květnu, kdy se rozhodoval mezi nabídkami. Mimo jiné i z druhé ligy. Nakonec vyhrála Choceň. 

Jaké jsou cíle Spartaku v nadcházející sezoně? 
Jednoznačně chceme odehrát sezónu lépe, než tomu bylo v sezónách minulých. Tzn. být po základní části v horní polovině tabulky, zařadit se do „skupiny A“ a konečně prolomit smůlu ve čtvrtfinále play-off. 

Koho považujete za favorita soutěže? 
Těžko hledat jednoho favorita. Nejvyššími ambicemi se netají Česká Třebová, Chrudim, Hlinsko a samozřejmě obhájce z Moravské Třebové.  

Choceň je vyhlášená vynikajícími fanoušky. Je něco, co byste jim chtěl před nadcházejícím ročníkem vzkázat?
Domácí fanoušci v čele s fanklubem jsou pro klub velká deviza, které si vážíme. Málokterý zimní stadion v lize se může pochlubit tak skvělou atmosférou. Za kluky mohu slíbit, že chtějí hrát hokej, který se bude líbit a jeho atraktivnost poroste. Za Vaši podporu děkujeme.

 
Aktuální články
Turnaj přípravek - Memoriál Jaroslava Krejzy

V sobotu 30.3.2024 se na zimním stadionu v Chocni odehraje již 8.ročník Memoriálu Jaroslava Krejzy - turnaj přípravek v minihokeji, tentokrát...

 
Rozhovor s Pavlem Prachařem po sezoně 2023/2024

Pár dnů po skončení sezóny jsme si připravili několik otázek na kapitána A – týmu Pavla Prachaře…Pavle, před několika...

 
V posledním utkání úspěšnější domácí...

V posledním utkání úspěšnější domácí...

 
Z Třebechovic bez bodů...
 
První bod máme my!
 
S Novým Městem těsná prohra...
 
S Trutnovem za dva body!
 
Utkání s Náchodem se hrubě nepovedlo...
 
Přestřelka ve Dvoře pro Spartak!
 
Ve středu to nestačilo...
 
Utkání
Muži | středa 28.02.2024, 19:00
2. kolo
7:2
Třebechovice - HC Choceň
 
Muži | neděle 03.03.2024, 17:00
3. kolo
6:3
Třebechovice - HC Choceň
 
Muži B | sobota 03.02.2024, 19:45
Čtvrtfinále
6:2
ALOHA Lanškroun - HC Choceň
 
Muži B | sobota 10.02.2024, 16:30
Čtvrtfinále
HC Choceň - ALOHA Lanškroun
 
Junioři | pátek 15.03.2024, 18:45
9. kolo
4:3
HC Choceň - TJ Lanškroun
 
Junioři | neděle 17.03.2024, 16:00
10. kolo
5:1
HC Vrchlabí - HC Choceň
 
Dorost | sobota 16.03.2024, 19:45
10. kolo
5:3
HC Hlinsko - HC Choceň
 
Dorost | pátek 22.03.2024, 18:45
9. kolo
6:1
HC Choceň - SK Kutná Hora
 
9.třída | neděle 03.03.2024, 11:30
27. kolo
6:5
HC Choceň - TJ Lanškroun
 
9.třída | sobota 09.03.2024, 10:45
28. kolo
9:2
Třebechovice - HC Choceň
 
Starší žáci | sobota 23.03.2024, 12:45
5. kolo
4:6
BK Mladá Boleslav - HC Choceň
 
Starší žáci | úterý 26.03.2024, 17:15
6. kolo
6:3
HC Choceň - HC Jaroměř
 
Mladší žáci | neděle 10.03.2024, 09:00
33. kolo
HC Choceň - HC Hlinsko
 
Mladší žáci | neděle 17.03.2024, 09:00
31. kolo
HC M.Třebová B - HC Choceň
 
 
Copyright © 2015-2023, eSports s.r.o. HC Choceň - kontakt: hokej@hcchocen.cz - RSS Redakce webu
RSS