Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Rozhovor s trenérem Jindřichem nejen k nové hokejové sezóně…

22.08.2022 | Fráňa Brokeš

Na úvod několik otázek na odlehčení…, jaké je Vaše oblíbené jídlo a pití?

“Dobrá rajská s plněnou paprikou, co se týče pití, tak nemám favorita”.

Oblíbená hudba, pokud vůbec nějaká?

“Poslouchám vše, ale nejvíce se mi líbí hudba od Queenu”.

Co je pro Vás nejlepším relaxem a odpočinkem?

“Dát si dobrou kávu a nedělat nic”.

Jaké Vás baví sporty, když nepočítáme hokej?

“Mám rád všechny kolektivní sporty a rád sleduji Formuli 1”.

Jaké jste povahy, spíše klidnější, nebo naopak impulzivnější? Je něco, co Vás v hokeji rozhodí?

“Jsem impulzivnější, ale jak stárnu, tak se to zklidňuje. V hokeji už toho moc není, co by mě rozhodilo, ale když už něco, tak arogance některých účastníků, kteří jsou absolutně bez respektu”.

Zažil jste už v hokeji něco, na co jste pyšný a budete na to dlouho vzpomínat? A naopak špatný zážitek?

“Strašně rád vzpomínám na dobu, kdy jsem pracoval v Dynamu a měl na starost MS juniorů v roce 2001 a 2007 v Pardubicích , potom na MS v roce 2004 v Praze, kde jsem byl v organizačním výboru, pak na všechny zápasy o medaile, kterých si moc Vážím. Špatný zážitek mám taky, ale ten si s dovolením nechám pro sebe”.

Máte nějaký trenérský vzor?

“Trenérský vzor nemám, ale spíš naslouchám zkušeným trenérům a od každého si něco vezmu”.

Vzpomínáte si na nějaký kuriózní moment, který jste kdy jako kouč na lavičce zažil?

“Ano, to si vzpomínám. V Chrudimi, když mi na střídačce ujely nohy a já se ocitl za lavičkou na zemi a kluci byli v ten moment na chvilku bez trenéra”.

Teď k sezóně, jak je náročné vše připravit na novou sezónu s ohledem na rostoucí ceny energií a tyto podobné komodity?

“Tak toto je spíše otázka pro vedení, co se týká A – týmu, tak rozpočet by měl zůstat přibližně stejný jako minulý rok. Jinak příprava oproti minulému roku je komplikovanější, protože na domácí led půjdeme až 9. 9., do té doby musíme jezdit za ledem do Pardubic a Chrudimi”.

“A – tým” má za sebou značnou část své individuální přípravy na sezónu, za několik dnů by měly odstartovat i tréninkové jednotky na ledě, budou hráči absolvovat například i nějaké speciální testy, které by Vám ukázaly jejich “připravenost” i z jiného pohledu?

“Věřím, že kluci se na sezónu připraví individuálně dobře. Hráči vědí, že začátek přípravy bývá hodně krušný, a to bez přípravy nejde. Co se týká testů, tak něco je v plánu, ale to nebudu prozrazovat”.

V září tým čeká několik přípravných zápasů, krátké soustředění i domácí turnaj, na co se v tomto období chcete primárně zaměřit?

“Z důvodu toho, že jdeme na led o týden později, než jsem plánoval, tak první tři týdny budou pro hráče dost náročné. Máme tam dva klasické přípravné zápasy a pak dva turnaje, kde se chci zaměřit na zapracování nových hráčů do našeho herního systému, sehrání dvojic, trojic, hledání ideálního složení pětek a určitě se zaměřit na kondici”.

Fanoušky jistě zajímají změny v kádru, můžete k tomu už nyní něco říct? Je na obzoru třeba nějaká “velká ryba” pro náš tým?

“Fanouškům můžu oznámit odchody z našeho týmu - bohužel ke konkurenci do Litomyšle odešel J. Škvor a T. Půlpán. Dále z časových a pracovních důvodů skončil M. Hemský a P. Vlček. Klukům bych chtěl poděkovat a popřát jim hodně sportovních nebo pracovních úspěchů. Co se týká příchodů, tak bychom měli přivítat 3 - 5 nových hráčů. Tady bych chtěl požádat o trochu trpělivosti, až se hráči dotáhnou legislativně, tak je fanouškům rádi představíme. Dvě velké ryby by měly jít s námi na led, ale s jejich účastí v našem týmu bych byl opatrný, i když bych se tomu vůbec nebránil”.

Jste překvapen nějakými přestupy hráčů, které se přes léto staly?

“Spekulace a přestupy hráčů patří k hokeji. Zajímavá jména představila Litomyšl, tradičně Č. Třebová ulovila rozdílové hráče. Hodně nových hráčů představí M. Třebová. Mluví se hodně o Hlinsku. Uvidíme, až se hodí první bule, kdo jaké hráče bude mít na soupisce”.

Novou sezónou začne již druhý ročník společné Východočeské ligy mužů, myslíte si, že se úroveň této soutěže zase o něco zvedne?

“Již na aktivu Krajské hokejové ligy bylo kluby řečeno, že máme ligu, která je nejlepší na krajské úrovni v republice. Važme si toho, jací hráči naši soutěž hrají, važme si toho, že kluby jsou schopné hráčům vytvořit super podmínky, i když doba jim nenahrává. Každý se snaží vytvořit super podívanou pro fanoušky, kteří jsou součástí naší ligy. Nikde v ČR nechodí tolik fanoušků na krajský hokej jako v této soutěži. Já jsem přesvědčen, že liga bude rok od roku lepší. Teď se do soutěže vrací Nová Paka. Každý tým se chce vyrovnat těm nejlepším, a to je ten motor, že bude liga ještě vyrovnanější a tím pádem lepší”.

Cíle Spartaku pro novou sezónu?

“Cíl Spartaku? To je složitá otázka…, především hrát atraktivní hokej a potěšit naší hrou naše skvělé fanoušky. Když se toto podaří, tak věřím a jsem přesvědčen o dobrém výsledku. Dlouhodobě se držet v popředí tabulky a vybojovat si dobré postavení na play -off. Soupeři nespí a bude to zajímavá cesta”.

Chcete říci závěrem něco fanouškům?

“Jste nejlepší, a věřím, že nás budete podporovat, jak nejlépe umíte. A kotelníkům přeji, aby pořádně topili pod bubny, a kdyby došly paličky, tak ať přijdou, dodáme nové”.

 
Aktuální články
Turnaj přípravek - Memoriál Jaroslava Krejzy

V sobotu 30.3.2024 se na zimním stadionu v Chocni odehraje již 8.ročník Memoriálu Jaroslava Krejzy - turnaj přípravek v minihokeji, tentokrát...

 
Rozhovor s Pavlem Prachařem po sezoně 2023/2024

Pár dnů po skončení sezóny jsme si připravili několik otázek na kapitána A – týmu Pavla Prachaře…Pavle, před několika...

 
V posledním utkání úspěšnější domácí...

V posledním utkání úspěšnější domácí...

 
Z Třebechovic bez bodů...
 
První bod máme my!
 
S Novým Městem těsná prohra...
 
S Trutnovem za dva body!
 
Utkání s Náchodem se hrubě nepovedlo...
 
Přestřelka ve Dvoře pro Spartak!
 
Ve středu to nestačilo...
 
Utkání
Muži | středa 28.02.2024, 19:00
2. kolo
7:2
Třebechovice - HC Choceň
 
Muži | neděle 03.03.2024, 17:00
3. kolo
6:3
Třebechovice - HC Choceň
 
Muži B | sobota 03.02.2024, 19:45
Čtvrtfinále
6:2
ALOHA Lanškroun - HC Choceň
 
Muži B | sobota 10.02.2024, 16:30
Čtvrtfinále
HC Choceň - ALOHA Lanškroun
 
Junioři | pátek 15.03.2024, 18:45
9. kolo
4:3
HC Choceň - TJ Lanškroun
 
Junioři | neděle 17.03.2024, 16:00
10. kolo
5:1
HC Vrchlabí - HC Choceň
 
Dorost | sobota 16.03.2024, 19:45
10. kolo
5:3
HC Hlinsko - HC Choceň
 
Dorost | pátek 22.03.2024, 18:45
9. kolo
6:1
HC Choceň - SK Kutná Hora
 
9.třída | neděle 03.03.2024, 11:30
27. kolo
6:5
HC Choceň - TJ Lanškroun
 
9.třída | sobota 09.03.2024, 10:45
28. kolo
9:2
Třebechovice - HC Choceň
 
Starší žáci | sobota 23.03.2024, 12:45
5. kolo
4:6
BK Mladá Boleslav - HC Choceň
 
Starší žáci | úterý 26.03.2024, 17:15
6. kolo
6:3
HC Choceň - HC Jaroměř
 
Mladší žáci | neděle 10.03.2024, 09:00
33. kolo
HC Choceň - HC Hlinsko
 
Mladší žáci | neděle 17.03.2024, 09:00
31. kolo
HC M.Třebová B - HC Choceň
 
 
Copyright © 2015-2023, eSports s.r.o. HC Choceň - kontakt: hokej@hcchocen.cz - RSS Redakce webu
RSS