Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Bude to těžký rok, ale zvládneme to

27.07.2021 | Dušan Přikryl

Jaromír Jindřich o nové funkci i sezóně: "Budete to těžký rok, ale zvládneme to". S velkou výzvou v podobě nové pozice sportovního ředitele HC Spartak Choceň vstupuje do nového ročníku trenér A-týmu Jaromír Jindřich. V rozhovoru se následně rozpovídal nejenom o této změně, ale také o nové sezóně, která nás čeká v mládeži a o nové soutěži KLM.

Do nové sezóny jste vstoupil v nové funkci, nově jste i sportovním ředitelem HC Spartak Choceň. Jak jste tuhle pozici přijal a jak se to celé seběhlo? 

Po skončení sezóny ne sezóny, kdy jsme vlastně ani nehráli, jsem měl v lednu sezení s manažerem A týmu Dušanem Přikrylem a řešili jsme hlavně A tým, jak to dáme vše do kupy. Při této debatě jsme nakousli systém soutěže KLM a spustili jsme lavinu v podobě jednání s kluby, jak v Pardubickém tak i v Královéhradeckém kraji a i s Chotěboří a Světlou. Na základě těchto debat vznikla nová soutěž KLM, která spojila oba kraje. Tady bych chtěl poděkovat zástupcům klubů z České Třebové, Litomyšle, Chrudimi a Nového Bydžova, kteří do toho šli s námi od začátku a doufáme, přejeme si, aby tato nová soutěž byla atraktivní a hlavně aby fanoušci se nám po tak dlouhé době vrátili na stadiony. Já si dovolím tvrdit a jsem o tom přesvědčen, že hokej je produkt, který potřebuje podmínky, aby byl produktem kvalitním a to i v krajském měřítku. A při těchto debatách mi vedení předložilo návrh jestli bych jim nepomohl s mládeží. 

Jak jste tuto nabídku přijal? 
Nesmírně jsem si té nabídky vážil a potěšila mě, ale já ji nepřijal, protože se mi to zdálo šílené hlavně z časových důvodů. Slíbil jsem vedení, že jim rád pomůžu a začal jsem docházet na schůze vedení klubu, kde jsem se seznámil s činností mládeže. Začali jsme o mládeži hodně diskutovat, co změnit jakým směrem se vydat atd. a že by to měla zastřešit jedna osoba. A po měsíci nabídka ležela opět na stole. Vzal jsem si čas na zvážení a nabídku stát se sportovním ředitelem klubu jsem přijal. 

Co vaše nová funkce obnáší? V čem pro vás nastala největší změna? 
V zodpovědnosti vůči klubu, hráčům, rodičům a fanouškům. Už dříve jsem působil několik let v HC Pardubice, ale tam jsme ty kompetence měli rozdělené. Tady do mě vedení klubu vložilo důvěru a zodpovědnost, která je velká. Aspoň já to tak cítím. Sám nic nezmůžu a doufám, že kolektiv trenérů a vedoucích mi pomůže a vytvoříme tým, který bude fungovat i když tuším, že to nebude jednoduché. 

Určitě máte nějaký koncept, kam a jak byste chtěl mládež posunout? 
Dovolím si říct, že mládež zde fungovala na slušné úrovni, co se týká sportovní stránky. Byla tady celá řada hráčů, kteří přešli do Pardubic a nastartovali svoje kariéry. Bohužel poslední roky to začalo stagnovat a příliš se v tomhle směru nedařilo, jak mládeži tak A týmu. A co si budeme povídat situace kolem Covid 19 je hrozná až katastrofická a moc tomu nepomohla ba naopak. Poslední rok před covidem byl velmi úspěšný pro A tým a chtěl bych, abychom na to navázali. Musíme nastartovat mládež, dva roky nebyl pořádný nábor. Přeji si, abychom doplnili kategorie. Není možné, abychom v jednom ročníku měli pouze 8 hráčů. Přál bych si, aby jsme doplnili a dovzdělali trenérský štáb. Oslovil jsem hráče u A týmu, aby se zapojili do trénování mládeže. Všichni oslovení mi slíbili, že pomůžou s kurzem a Jakub Knytl doplnil trenérský štáb mládeže. Jsem strašně rád, že ve spolupráci s Litomyšlí obsadíme všechny mládežnické kategorie. Tady velké dík patří Janu Svatošovi a Petru Šedovi, že to dali do kupy. Soutěže budou náročné hlavně v kategorii dorostu a juniorů, takže je to potřeba zvládnout týmově a výsledkově. Naším velkým cílem je ale také to, aby se nám z týmového výkonu vykrystalizovaly i hokejové individuality, které by se mohly prosadit do dospělého hokeje zde v Chocni nebo i jinde ve vyšších soutěžích. 

Rodiče a fanoušci choceňského hokeje úplně neví, co je v následující sezóně čeká. Můžete jim to trochu přiblížit? 
Pracujeme na tom, aby byli všichni rodiče, hráči a fanoušci našeho klubu vždy včas informováni co se v našem klubu děje. Hráči a rodiče přes informační systém KIS a fanoušci přes sociální sítě. Někdy v srpnu by měla být na webových stránkách prezentovaná struktura klubu a rozdělení trenérských kompetencí. Už teď víme, že nastala změna na postu trenéra Českého hokeje, kterým se stal Pavel Kučera a bude mít ve spolupráci s ostatními trenéry na starost vše od náboru až do MŽ po metodické stránce. To samé platí o Janu Svatošovi, který se svým štábem trenérů bude mít na starost SŽ až do juniorky. 

Omlouvám se ale klub prezentoval na svých stránkách, že trenérem Českého hokeje bude Michal Křečan? Co se stalo? 
Ano máte pravdu. Michala jsem oslovil, jestli by do toho se mnou šel, potom co jsem dostal napodruhé nabídku. Michal byl potěšen, že jsem ho oslovil a vrhl se do práce neskutečným způsobem. Měl jsem velkou radost ale bohužel, jak to v životě je, tak za měsíc dostal nabídku, která se profesně neodmítá z Dynama Pardubice. Mrzelo mě to, ale Michal nám slíbil, že nám bude k dispozici a bude nám pomáhat. Stal se ředitelem příměstského tábora a bude k nám do klubu dojíždět i na tréninky rozvoje dovedností a zároveň se stal ambasadorem mezi naším klubem a Dynamem Pardubice.  

Zmiňujete příměstský tábor? Jak se tato myšlenka zrodila? 
Chtěli jsme udělat něco pro rodiče, aby děti o prázdninách neseděly doma a měly možnost dělat co je baví a taky, aby to bylo postavené jinak než klasický trénink, kterých mají v sezoně hodně. Hráči přijdou na ZS ráno, kde je čeká pestrý program a večer půjdou domů a doufáme, že budou šťastní a odnesou si do života spoustu vzpomínek. Doufám, že příměstský tábor se stane součásti programu i v budoucnu. 

Co dalšího Vás v mládežnické sezóně čeká? 
Je toho hodně a čeká nás s kolegy spousta práce. Začínáme příměstským táborem, pak máme choceňský Den sportu, kurz bruslení, připravit kvalitní nábor dětí do klubu. S tím je spojená akce ČSLH Pojď hrát hokej, která se koná dvakrát do roka. Chtěl bych, aby každá kategorie měla svůj domácí turnaj. Rozšířili jsme tréninkové okno v podobě ranních tréninků. Doplnit kategorie do 5. třídy, k tomu by měla pomoc akce “Přiveď svého kamaráda”. Připravit mikulášskou na ledě atd. Mít a dělat kvalitní tréninkový proces a být důstojným soupeřem pro ostatní týmy v soutěžích. Na tomto místě bych chtěl opět zdůraznit, že bez kolegů trenérů, hráčů, rodičů, vedení klubu a fanoušků se to nezvládne, ale společně mládež HC Spartak Choceň opět posuneme. 

Od mládeže se přesuneme k “A” týmu. Co je tam nového? 
Komunikuji hodně s manažerem týmu Dušanem Přikrylem, máme hodně zajímavý a kvalitní program před novou sezónou. Podařilo se nám, že skoro všechny přípravné zápasy hraje doma .V pořadí Nová Paka (2.liga), Nový Bydžov, Trutnov nebo Česká Třebová, Chotěboř a Litomyšl doma, venku. Snad to naši fanoušci ocení a vrátí se na zimáky - jestli nám to opět někdo nezakáže. 

Jaký máte názor na změnu krajské ligy mužů?  
Jak už jsem avizoval v úvodu našeho povídání, já osobně jsem rád, že se podařilo spojit dva kraje a vrátit podobu soutěže, která se zde hrála a byla atraktivní. Bohužel se vznikem nových krajů zanikla. Bylo za tím kus práce našeho klubu a kolegů z jiných týmů, kteří šli do toho s námi. Musím říct, že jsem byl překvapený spoluprací a ochotou pomoc něčemu novému a zajímavému, i když na ledě jsme soupeři a nedarujeme si nic zadarmo. Soutěž KLM bude od začátku hodně zajímavá a následná konfrontace z Královéhradeckým krajem určitě napínavá. 

A Play OFF ??? 
Tak na to se těším nejvíc. Myslím, že tam bude dost zajímavých zápasů a fanoušci všech klubů si užijí své. 

Všechny kluby se změnou souhlasily? 
S kolegy jsme objeli a mluvili se všemi zástupci buď osobně, což byla většina z nich nebo aspoň telefonicky. Zástupci týmu HC Slovan Moravská Třebová a HC Hlinsko se neúčastnili z důvodu Covidu nebo pracovního vytížení. Kluby se vyjádřily k soutěži a jejich poznatky či připomínky, se zapracovaly do prezentace, která byla představena výkonným výborům kraje. A pak na aktivu klubů se odsouhlasila nová podoba soutěže. 

Co říkáte na to, že v jiných krajích se hraje jenom jednou týdně a prý to byl jeden z důvodů odchodu Světlé na Vysočinu? 
Tyto názory jsme také zaznamenali, ale byly v menšině. Můj osobní názor a postoj na tohle téma je konstantní. KLM, byť je to nejnižší soutěž řízená svazem, by se měla hrát dvakrát týdně. KLM je hokejový produkt, který se musí zviditelnit fanouškům, sponzorům a mediím. Čím více dostane tenhle produkt prostoru, tím více se tento produkt může zpeněžit a zviditelnit. Kluby KLM mají prostředky od sponzorů a diváků potažmo je podporuje jejich město. Vím, že dneska dostat peníze do sportu je hrozně, ale fakt hrozně těžké a my těmto všem skupinám nabídneme hokej jednou týdně??? Za mě je to pak liga odborářů a to nemám nic proti nim. Tihle borci si všechno platí z vlastní kapsy a zaslouží si respekt. Ale KLM, že by měla jít touto cestou??? Za mně NE! A pak tady máte i druhou stranu mince, kdy některým klubům, funkcionářům a hráčům to vyhovuje z toho důvodu, že se cítí v komfortní zóně, že něco dělají, hrají a nechtějí tomu dát něco navíc . Ale pozor, každý kraj má jiná specifika, počet týmů, určité finanční možnosti atd. Já jsem prostě vnitřně přesvědčen, že KLM v našem kraji potažmo v Královéhradeckém kraji, už historicky se má hrát dvakrát týdně a je na nás všech aby ta liga byla atraktivní a bavila fanoušky. Pak by nikdo neřešil jestli hrát jednou nebo dvakrát, protože by to všechny bavilo . 

Příští rok neuvidíme HC Chotěboř a HC Světlou nad Sázavou v naší soutěži. Není to pro novou soutěž KLM škoda? 
Po sportovní stránce je to velká škoda. Světlá se rozhodla sama jít jinou cestou. Řeší tam i generační obměnu mužstva a jak jsem zmiňoval chtějí hrát jednou týdně. Chotěboř chtěla hrát naší soutěž. Dělala vše možné, aby dostala svolení z kraje Vysočina ale marně. Kraj Vysočina se rozhodl zřídit svoji vlastní soutěž KLM a Chotěboř do naší soutěže nepustila. Je hodně zajímavé si poslechnout zástupce klubu, kde se snaží, aby vytvořili hráčům a divákům podmínky a pak tento klub hraje jednou týdně. Tady máte hned ten druhý pohled. 

Koukám, že Vás toto téma hodně nabudilo, tak se Vás zeptám, jestli se chystají nějaké změny v kádru A týmu? 
Tak toto je těžká otázka, na kterou teď odpovídat je složité. Řeknu to jinak. Rok a půl se pořádně nehraje. Hráči nejsou na hřišti a svým způsobem jsme všichni zlenivěli a nevíme současnou výkonnost hráčů týmů. S manažerem týmu jsme si řekli, že tým máme solidně složený a nemusíme za každou cenu někoho přivádět. Měli jsme zájem o jednoho nadstandardního hráče, ale bohužel se v našem malém krajském rybníku nachází jeden dravec, který nás přetlačil. Ale to k tomu patří. Takový je sportovní život :-). Ale určitě hledáme jednoho obránce a jednoho útočníka, který nám zapadne do mozaiky. Něco máme v rukávě a uvidíme. Samozřejmě jestli se to podaří tak naši fanoušci budou o tom vědět jako první. Další věc co chystáme tak bychom chtěli více otevřít “A” tým pro naše juniory. 

Co by jste řekl na závěr našeho povídání? 
Ať skončí tahle příšerná doba, strašení lidí atd. Přeji nám všem, ať se nám ta KLM rozjede a naši fanoušci ať prožívají naše výhry a prohry. Ať jsou plný zimáky diváků. Soupeřům přeji do sezóny hodně sportovního zdaru. V našem klubu HC Spartak Choceň tvůrčí náladu, dobré výsledky a spokojenou náladu. Kolegům trenérům pevné nervy a hlavně všem pevné a silné zdraví. A když se všichni někde potkáme tak hodně úsměvu.

 
Aktuální články
Turnaj přípravek - Memoriál Jaroslava Krejzy

V sobotu 30.3.2024 se na zimním stadionu v Chocni odehraje již 8.ročník Memoriálu Jaroslava Krejzy - turnaj přípravek v minihokeji, tentokrát...

 
Rozhovor s Pavlem Prachařem po sezoně 2023/2024

Pár dnů po skončení sezóny jsme si připravili několik otázek na kapitána A – týmu Pavla Prachaře…Pavle, před několika...

 
V posledním utkání úspěšnější domácí...

V posledním utkání úspěšnější domácí...

 
Z Třebechovic bez bodů...
 
První bod máme my!
 
S Novým Městem těsná prohra...
 
S Trutnovem za dva body!
 
Utkání s Náchodem se hrubě nepovedlo...
 
Přestřelka ve Dvoře pro Spartak!
 
Ve středu to nestačilo...
 
Utkání
Muži | středa 28.02.2024, 19:00
2. kolo
7:2
Třebechovice - HC Choceň
 
Muži | neděle 03.03.2024, 17:00
3. kolo
6:3
Třebechovice - HC Choceň
 
Muži B | sobota 03.02.2024, 19:45
Čtvrtfinále
6:2
ALOHA Lanškroun - HC Choceň
 
Muži B | sobota 10.02.2024, 16:30
Čtvrtfinále
HC Choceň - ALOHA Lanškroun
 
Junioři | pátek 15.03.2024, 18:45
9. kolo
4:3
HC Choceň - TJ Lanškroun
 
Junioři | neděle 17.03.2024, 16:00
10. kolo
5:1
HC Vrchlabí - HC Choceň
 
Dorost | sobota 16.03.2024, 19:45
10. kolo
5:3
HC Hlinsko - HC Choceň
 
Dorost | pátek 22.03.2024, 18:45
9. kolo
6:1
HC Choceň - SK Kutná Hora
 
9.třída | neděle 03.03.2024, 11:30
27. kolo
6:5
HC Choceň - TJ Lanškroun
 
9.třída | sobota 09.03.2024, 10:45
28. kolo
9:2
Třebechovice - HC Choceň
 
Starší žáci | sobota 23.03.2024, 12:45
5. kolo
4:6
BK Mladá Boleslav - HC Choceň
 
Starší žáci | úterý 26.03.2024, 17:15
6. kolo
6:3
HC Choceň - HC Jaroměř
 
Mladší žáci | neděle 10.03.2024, 09:00
33. kolo
HC Choceň - HC Hlinsko
 
Mladší žáci | neděle 17.03.2024, 09:00
31. kolo
HC M.Třebová B - HC Choceň
 
 
Copyright © 2015-2023, eSports s.r.o. HC Choceň - kontakt: hokej@hcchocen.cz - RSS Redakce webu
RSS